NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Stanje sigurnosti u prometu protekli tjedan

Najveća brzina kretanja vozila od 102 km/h je utvrđena u srijedu u 10,35 sati u Čađavičkom Lugu

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 10 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su vozač i putnik u osobnim automobilima teško ozlijeđeni, a 2 vozača i jedan putnik u osobnim automobilima su lako ozlijeđeni.
Kod 2 počinitelja prometnih nesreća je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 390 prekršaja i to 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 88 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 77 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila od 102 km/h je utvrđena u srijedu u 10,35 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,33 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 31 godinu koji je uzrokovao prometnu nesreću u Slatini u nedjelju u 4,35 sati, zbog čega je uhićen.
Osim ovoga vozača su tijekom proteklog tjedna sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena još 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a jedan i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, dok je jedan vozač sukladno odredbama čl. 137. istoga zakona zadržan, također zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola
 
                                                    Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button