DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Šest prometnih nesreća uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 3 sudionika u prometu teško ozlijeđena i 4 lako.
Svi nastradali sudionici su bili vozači i putnici u osobnim automobilima i svi su nastradali u prometnim nesrećama koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola. Ukupno je protekli tjedan 6 vozača pod utjecajem alkohola uzrokovalo prometne nesreće, od kojih 5 tijekom vikenda.
  
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 358 prekršaja, od kojih 39 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 111 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 57 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u petak u 9,11 sati u Čađavičkom Lugu, a na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h je vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 119 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,12 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 51 godinu koji je upravljao vozilom u petak u 11,50 sati u Pitomači.

                                                         Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button