NASLOVNICAŽUPANIJA

MUP – sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 10 prometnih nesreća od čega je 9 sa materijalnom štetom, 1 sa lakše ozlijeđenom osobom a 1 prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 298 prekršaja, od kojih 49 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 149 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 42 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.02 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog automobila starosti 28 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u petak u 17.08 sati u Cabuni.

Najveća brzina kretanja vozila od 149 km/h utvrđena je petak u 15 sati u Virovitici ZNG 65 kod vozača motocikla na mjestu gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 3, sve zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 2 osobe su recidivisti te su na Općinskom sudu u Virovitici, Prekršajni odjel provedeni žurni prekršajni postupci .

Pojačane mjere i akcije

Dana 12. lipnja u vremenu od 14 do 22 sata na području cijele policijske uprave provedena je akcija nadzora i zaštite vozača mopeda, motocikla i bicikla. U akciji je kontrolirano 94 vozila a utvrđeno i sankcionirano 21 prekršaj od čega prema vozačima bicikla utvrđeno 5 prekršaja a vozačima mopeda i motocikla 9 prekršaja. Alkohola je utvrđeno 9 od čega 3 kod biciklista a 6 kod ostalih vozača.

Dana 14. lipnja u vremenu od 13 do 21 sat Postaja prometne policije Virovitica provodila je pojačane mjere usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila. U akciji je kontrolirano 42 vozila, utvrđeno 45 prekršaja od čega 3 alkohola i 29 brzina.

Također, tijekom proteklog vikenda dana 14.-16. lipnja provedene su pojačane mjere i aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa na području PU Virovitičko-podravske, kojom prilikom je utvrđeno 109 prekršaja, od čega su 33 prekršaja nepropisne brzine, 21 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem opojne droge, zatim 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, te 35 ostalih vrsta prekršaja.

PROMETNA NESREĆA ALKOHOLIZIRANOG VOZAČA

Jučer, 16. lipnja oko 2.55 sati, između naselja Lukač i Bačevac, dogodila se prometna nesreća u kojoj sudjelovao alkoholizirani vozač.

Prometna nesreća se dogodila, kada je 27 – godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.24 promila, upravljao osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka, od pravca naselja Lukač u pravcu naselja Bačevac, gdje se prilikom vožnje nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao preko cijele širine kolnika na sjevernu putnu bankinu pri čemu je sletio u putni jarak, te je uslijed rotacije vozila, došlo do udara u prometni znak i zaustavljanja vozila. Vozač je zadobio tjelesne ozljede. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button