NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP – sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Utvrđeni prekršaji

Tijekom proteklog tjedna su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 309 prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 101 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 77 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Gradini u četvrtak u 14.25 sati gdje je utvrđeno da je vozač osobnog automobila, na dionici ceste na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao brzinom od 136 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.24 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 43 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom subotu u 13.15 sati u Bušetini.

Protekli tjedan su po čl. 137. Prekršajnog zakona zadržana 2 vozača bicikla zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, dok su 3 vozača osobnih automobila uhićena po čl. 134. istoga zakona zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a jedan još i zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom.

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća u kojima je 5 osoba lako ozlijeđeno; jedan pješak, 2 vozača i putnik u osobnom automobilu i jedan vozača mopeda. Kod 2 počinitelja prometnih nesreća je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button