NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna – Vozaču traktora privremeno oduzeto vozilo

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je vozačica osobnog automobila teško ozlijeđena, a vozač motocikla i teretnog vozila su lako ozlijeđeni.

Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su napustili mjesto događaja, a za jednim se još traga, dok je jednu prometnu nesreću uzrokovao vozač motocikla kod kojega je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 420 prekršaja, od kojih 44 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 130 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 69 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 53 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 7 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 9,30 sati u Suhopolju, kada je na dionici D2 u naselju na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h utvrđena brzina kretanja osobnog automobila od 118 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu kod vozača motornog vozila od 2,31 g/kg je utvrđena kod vozača traktora starosti 25 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola zbog negativnih bodova poništena, a prije stjecanja prava na ponovno upravljanje, u nedjelju u 16,30 sati u Pitomači. Vozač je zbog počinjenja ovih prekršaja uhićen, a zbog višestrukog ponavljanja prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena privremeno mu je oduzeto vozilo.

Osim njega je protekli tjedan uhićen i 42-godišnji vozač motocikla zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje.

U nedjelju, 15. svibnja 2022. godine od 15 do 21 sat je na području policijske uprave provedena akcija nadzora i zaštite u prometu sudionika na mopedima i motociklima. U provedbi akcije su utvrđena 42 prekršaja, od kojih 14 prekršaja koje su počinili vozači mopeda ili motocikla.

PU virovitičko-podravska

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button