NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 7 prometnih nesreća, sve su bile sa materijalnom štetom

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 7 prometnih nesreća, sve su bile sa materijalnom štetom. U 1 prometnoj nesreći  vozač je napustio mjesto događaja ali je naknadno pronađen.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 248 prekršaja, od kojih 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 71 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,06 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača starosti 26 godine koji je zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u nedjelju 06.02.2022. godine u 23,36 sati u mjestu Pitomača.

Najveća brzina kretanja vozila od 101 km/h utvrđena je u nedjelju u 16,56 sati u mjestu Stari Gradac u Ulici Vladimira Nazora na dionici D2 u naselju na kojima je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h. Prekršaj je utvrđen stacioniranom kamerom.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 3 osobe zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
Temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona nije bilo zadržanih osoba.
 
                                                         Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button