DOGAĐANJANASLOVNICA

MUP: Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Iza nas je blagdanski vikend tijekom kojega su u brojnim naseljima Virovitičko-podravske županije održane proslave, pa se povoljnom može smatrati situacija da niti jednu prometnu nesreću nisu uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola.

Međutim, pojedini će vozači još dugo pamtiti protekli vikend i snositi posljedice vožnje nakon slavlja kojemu su se prepustili, a među njima i 56-godišnji vozač osobnog automobila kojega su policijski službenici u subotu oko 21.30 sati zaustavili u Suhopolju i kod kojega je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2.70 g/kg.

Iste posljedice, ali zbog prevelike žurbe, će snositi i vozač osobnog automobila reg. oznaka Austrije za kojega je utvrđeno da je u nedjelju oko 18 sati upravljao vozilom brzinom od 122 km/h u Čačincima, a što je za više od 50 km/h više od ograničenja na tom dijelu ceste, obzirom da je na toj dionici D2 ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Tijekom proteklog tjedna su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 348 prekršaja, od kojih 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr., a pošto su protekli tjedan u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL policijski službenici svim raspoloživim uređajima za nadzor brzine na području cijele županije vršili pojačani nadzor brzine kretanja vozila utvrđeno je i 155 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom.

U tim prometnim nesrećama je mladi vozač osobnog automobila teško ozlijeđen u slijetanju vozila s ceste, a 6 sudionika u prometu je lako ozlijeđeno, od kojih 4 vozača ili putnika u osobnim automobilima i po jedan pješak i dijete biciklist. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozači pod utjecajem alkohola.

PU virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button