NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

U provedenoj akciji 15 vozača pod utjecajem alkohola, dok je protekli tjedan na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća


Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 2 osobe teško ozlijeđene i 5 lako. Jedna vozačica je uzrokovala prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.
Obje teško ozlijeđene osobe su bile mlade vozačice koje su uzrokovale prometne nesreće u kojima su nastradale. Mlada vozačica motocikla je sudar vozila iz suprotnih smjerova uzrokovala upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom u četvrtak u 17,10 sati u Velikoj Črešnjevici, a mlada vozačica osobnog automobila je slijetanje vozila s ceste uzrokovala nepropisnim kretanjem kolnikom u subotu u 8,30 sati u Špišić Bukovici.
Pet lako ozlijeđenih osoba je nastradalo u 3 prometne nesreće koje su se dogodile protekli vikend u Slatini, Pitomači i Breziku, a svi nastradali su bili vozači i putnici u osobnim automobilima.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 344 prekršaja, od kojih 51 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 69 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 57 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 31 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća brzina kretanja vozila od 127 km/h je utvrđena policijskim „presretačem“ za osobni automobil slatinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji vozač petak u 11 sati na relaciji Brezik – Suhopolje, odnosno na dionici državne ceste izvan naselja na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 90 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,16 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 42 godine koji je upravljao vozilom u subotu u 22,15 sati u Pitomači.
Ovaj vozač bicikla je jedan od 15 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola za vrijeme akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola provedene u subotu / nedjelju, 10./11. rujna 2022. godine od 20 do 04 sata na području cijele policijske uprave, a akcija je provedena zbog velikog povećanja problematike uzrokovanja  prometnih nesreća od strane vozača pod utjecajem alkohola od početka ove godine.
Za vrijeme provedbe akcije je utvrđena i najveća koncentracija alkohola u organizmu kod vozača motornog vozila i to kod 26-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zatečen kako upravlja vozilom sa utvrđenom koncentracijom alkohola u organizmu od 2,38 g/kg u nedjelju u 3,15 sati na Vinkovačkoj cesti u Virovitici, zbog čega je, sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen. Zbog utvrđene iste koncentracije alkohola u organizmu je uhićen i 38-godišnji vozač osobnog automobila reg. oznaka Austrije koji je zatečen kako upravlja vozilom u petak u 12,40 sati u Ulici T. Masaryka u Virovitici. Osim ova dva vozača protekli vikend je uhićen još jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog odbijanja alkotestiranja i upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

Policijska uprava virovitičko-podravska
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button