NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 8 prometnih nesreća, 3 s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila TTO, 3 osobe su zadobile LTO te 5 s materijalnom štetom. U 2 prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 8 prometnih nesreća, 3 s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila TTO, 3 osobe su zadobile LTO te 5 s materijalnom štetom. U 2 prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja te su naknadno pronađeni. Kod 1 vozača utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu.
Prometna nesreća u kojoj je šezdesetogodišnja vozačica osobnog automobila zadobila TTO (nisu opasne po život), dogodila se u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima u Lukaču, kada je vozačica uslijed ne kretanja sredinom obilježene prometne trake iz neutvrđenih razloga prešla preko prometne trake namijenjene za kretanje vozila iz suprotnog smjera, sa lijevim kotačima zahvatila putnu bankinu i prednjom lijevom stranom vozila udarila u betonski putni most.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 318 prekršaja, od kojih 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 59 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 66 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 35 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 6 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom, i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.18 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača starosti 51 godina koji je zatečen kako upravlja biciklom, u nedjelju, 04. rujna u 15.17 sati u mjestu Kapinci.
Najveća brzina kretanja vozila od 113 km/h utvrđena je stacionarnom kamerom, u utorak, 30. kolovoza u 15.04 sati u mjestu Kapela Dvor, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila stranih reg. oznaka.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 2 osobe, jedna zbog vožnje pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, a druga osoba zbog odbijanja alkotestiranja.  Temeljem čl. 137. istoga zakona nije bilo zadržanih osoba.

Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button