DOGAĐANJANASLOVNICA

MUP: Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom


Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su biciklista i vozač osobnog automobila lako ozlijeđeni, oboje u subotu u Vukovarskoj ulici u Virovitici.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 205 prekršaja, od kojih 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 52 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 31 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju u 18.25 sati u Čađavičkom Lugu, kada je na dionici D34 u naselju na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h utvrđena brzina kretanja osobnog automobila od 119 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.56 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 45 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u petak u 14.00 sati u Gradini.
 
Protekli tjedan su sukladno odredbama čl. 134 Prekršajnog zakona uhićena 3 vozača, od kojih jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane i jedan za vrijeme dok mu je vozačka dozvola rješenjem ukinuta zbog negativnih bodova.

Policijska uprava virovitičko-podravska 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button