NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su pješak, 2 vozača osobnih automobila i vozač teretnog vozila lako ozlijeđeni.
I protekli tjedan su 3 vozača koji su uzrokovali prometne nesreće upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, dok je kod mladog 20-godišnjeg vozača koji je u nedjelju u 16,40 sati kod benzinske postaje u Koriji uzrokovao prometnu nesreću, osim koncentracije alkohola u organizmu od 1,60 g/kg, testiranjem utvrđeno i prisustvo droge u organizmu.
Ovaj mladi vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja vozila prilikom skretanja u desno udario u metalne nosače prometnih znakova, nakon čega je napustio mjesto događaja, no ubrzo je pronađen i uhićen sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 370 prekršaja, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 52 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 182 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u ponedjeljak u 17,15 sati u Šaševu, kada je na dionici D34 u naselju na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h utvrđena brzina kretanja osobnog automobila od 107 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.64 g/kg je utvrđena kod 56-godišnjeg vozača bicikla koji je zatečen kako upravlja vozilom u srijedu u 21.55 sati u Virovitici.
Sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena su 2 vozača, i to vozač osobnog automobila zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i mladi vozač, počinitelj prometne nesreće u Koriji koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i droge.
Tijekom proteklog tjedna su policijski službenici vršili pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL, a od 182 prekršaja 14 je vozača sankcionirano zbog nepropisnog prijevoza djece i 166 sudionika u motornim vozilima zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

                                                       Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button