NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 7 prometnih nesreća, od kojih je u jednoj maloljetni vozač motocikla lako ozlijeđen. I protekli tjedan su najveću problematiku činili vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, jer su njih trojica uzrokovali prometne nesreće

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 7 prometnih nesreća, od kojih je u jednoj maloljetni vozač motocikla lako ozlijeđen. I protekli tjedan su najveću problematiku činili vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, jer su njih trojica uzrokovali prometne nesreće.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 563 prekršaja, od kojih 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 348 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 46 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u ponedjeljak u 22.35 sati u Lozanu, kada je na dionici D2 u naselju na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h utvrđena brzina kretanja osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka od 126 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.77 g/kg je utvrđena kod 44-godišnjeg vozača traktora koji je zatečen kako upravlja vozilom prije stjecanja prva na upravljanje u srijedu u 15.15 sati u Bušetini. Zbog počinjenja ovih prekršaja vozač je uhićen, prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Virovitici, gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Bjelovaru u trajanju 10 dana.
Osim ovoga vozača traktora, protekli tjedan je sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona u Virovitici u subotu uhićen i 49-godišnji vozač osobnog automobila koji je također upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije 2.17 g/kg, te vozač 42-godišnji osobnog automobila zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button