NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 7 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su vozač i putnik u osobnim automobilima lako ozlijeđeni

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 7 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su vozač i putnik u osobnim automobilima lako ozlijeđeni i 5 s materijalnom štetom.
Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 269 prekršaja, od kojih 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 46 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 60 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 37 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 126 km/h je utvrđena kod vozača osobnog automobila u nedjelju u 03,15 sati u Suhopolju, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,80 g/kg je utvrđena kod 47-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 16,40 sati u Rušanima. Osim što je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u tako visokoj koncentraciji upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a zbog počinjenja ovih prekršaja je sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen .

Tijekom proteklog tjedna su uhićena 3 vozača, a osim ovog vozača uhićena su još 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, od kojih je jedan uzrokovao prometnu nesreću.

                                                 Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button