NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Sažetak aktivnosti tijekom proteklog tjedna – Dva vozača teško ozlijeđena

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,69 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 2 osobe teško ozlijeđene i jedna lako.
Teško ozlijeđene osobe su bile 55-godišnji vozač mopeda koji je uslijed nepropisnog kretanja po mokrom kolniku pao na zelenu površinu pokraj ceste u utorak oko 13 sati u Bušetini i 51-godišnji vozač osobnog automobila koji je nepropisnim kretanjem kolnikom uzrokovao slijetanje vozila s ceste u nedjelju oko 16 sati u Duzluku. Za ovoga vozača je utvrđeno da prilikom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas, a zbog zadobivenih ozljeda opasnih po život se nalazi na liječenju u KBC Osijek.

Utjecaj alkohola nedozvoljene koncentracije je utvrđen kod čak 4 počinitelja prometnih nesreća i jedan je odbio ponuđeno alkotestiranje. Jedan od ovih 5 počinitelja je 65-godišnji vozač osobnog automobila koji je kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima na cesti uzrokovao sudar vozila pri vožnji u slijedu u ponedjeljak oko 13 sati u Slatini u kojem je 43-godišnji vozač osobnog automobila lako ozlijeđen.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 189 prekršaja, od kojih 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 54 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 17,15 sati u Čađavičkom Lugu, a na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h je vozač osobnog automobila reg. oznaka Slovenije upravljao brzinom od 114 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,69 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 33 godine koji je nepropisnim skretanjem uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom, slijetanje vozila s ceste u petak oko 22 sata u Podgorju.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u nadzoru prometa je bila 1,81 g/kg i utvrđena je kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila u subotu u 03,30 sati u Virovitici, a osim prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola kod ovog mladog vozača su utvrđeni i prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa i upravljanja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena, zbog kojih će biti sankcioniran zbirnom novčanom kaznom od najmanje 21 000 kn, godinu dana zabrane upravljanja motornim vozilom i biti će mu dodijeljeno 6 negativnih bodova.

                                      Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button