NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: SAŽATAK AKTIVNOSTI U PROMETU OD PROTEKLOG TJEDNA

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan su na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirane 3 prometne nesreće, no sve 3 s ozlijeđenim osobama. U tim prometnim nesrećama je 35-godišnji vozač osobnog automobila teško ozlijeđen, a 2 vozača i jedan putnik u osobnim automobilima su lako ozlijeđeni, svi starosti od 20 do 30 godina. Obje prometne nesreće s lako ozlijeđenima su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, a dogodile su se u Milanovcu i Čačincima.

Prometna nesreća s teško ozlijeđenim vozačem osobnog automobila osječkih reg. oznaka se dogodila u subotu prije ponoći u Starom Gracu, a ovo slijetanje vozila s ceste je bilo uzrokovano nepropisnim kretanjem kolnikom.

Utvrđeni prekršaji

Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 231 prekršaj, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 80 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 109 km/h je utvrđena kod vozača osobnog automobila u ponedjeljak u 07.30 sati u Starom Gracu, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.56 g/kg je utvrđena kod 28-godišnjeg vozača bicikla koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 23.25 sati u Čačincima.

Uhićeni i zadržani

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena su 4 vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

                                                                                    Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button