NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Sažatak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna – Do 17. listopada pojačan nadzor teretnih vozila i autobusa

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenima i 7 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je vozač quada teško ozlijeđen, a maloljetni vozač traktora i 3 sudionika u osobnim automobilima su lako ozlijeđeni. Dva vozača su uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

Najteža prometna nesreća protekli tjedan, u kojoj je vozač quada teško ozlijeđen, se dogodila u srijedu malo prije ponoći u Ulici zbora narodne garde u Virovitici, a uzrokovana je vožnjom na nedovoljnoj udaljenosti.

Utvrđeni prekršaji

Tijekom proteklog tjedna su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 270 prekršaja, od kojih 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 66 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 54 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u petak u 0.50 sati u Čačincima gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 107 km/h, dok je najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena kod vozača bicikla starosti 43 godine u ponedjeljak u 19,50 sati u Bušetini i iznosila je visokih 3.34 g/kg.

U subotu / nedjelju, 09./10. listopada od 18 do 02 sata, je na području cijele policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Izvršenim nadzorom 148 sudionika u prometu utvrđeno je 50 prekršaja, od kojih 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom predstojećeg tjedna, od 11. do 17. listopada će u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL i na području Policijske uprave virovitičko – podravske biti vršen pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.

PU virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button