NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Protekli tjedan 6 uhićenih u nadzoru prometa

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 514 prekršaja 

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan su na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirane 3 prometne nesreće s materijalnom štetom. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 514 prekršaja i to 39 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 89 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 178 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 37 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 5 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u srijedu u 8,30 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, a brzinom od 135 km/h je upravljao vozač osobnog automobila reg. oznaka Njemačke. Počinitelj ovog prekršaja će biti sankcioniran novčanom kaznom od 1320 eura, zaštitnom mjerom od najmanje 3 mjeseca i biti će mu upisano 6 negativnih bodova.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,34 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 45 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u petak u 22,15 sati u Slatini, zbog čega je, kao i omalovažavanja policijskog službenika, sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen.
Policijske službenike je prilikom uhićenja omalovažavao i 45-godišnjak koji je upravljao električnim romobilom bez reflektirajućeg prsluka, krivudajući cestom sredinom kolnika u četvrtak u 18,05 sati u Pitomači, a ponuđeno alkotestiranje je odbio.
Osim ovoga, uhićena su još 4 vozača zbog počinjenja teških prekršaja kao što su upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, za vrijeme zabrane, prije stjecanja prava na upravljanje ili za vrijeme dok je vozačka dozvola poništena.

Kao što je najavljeno, tijekom proteklog tjedna, od 6. do 12. ožujka 2023. godine je, sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL, vršen pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. Ukupno je protekli tjedan 178 vozača i putnika u vozilima sankcionirano zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, od kojih 43 tijekom akcije na području cijele policijske uprave koja je provedena u utorak, 7. ožujka 2023. godine od 12 do 18 sati.

                                                                 Policijska uprava virovitičko-podravska
 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button