NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Prometne nesreće uzrok zatvaranja državne i županijske ceste

Jučer 27. prosinca, zbog prometnih nesreća na području Županije virovitičko-podravske, za sav promet bile su zatvorene državna cesta D2 – u mjestu Korija i županijska cesta 4045 – u mjestu Nova Bukovica

Prometna nesreća u mjestu Korija dogodila se oko 10,20 sati, kada je 51-godišnji vozač teretnog automobila, desnim kotačima zahvatio putnu bankinu te izgubio nadzor nad vozilom. Teretno vozilo je u nekontroliranom kretanju udarilo u betonski most te je od siline udara odbačeno na sredinu kolnika preokrenuvši se na desnu bočnu stranu. Kukuruz u zrnu koji se prevozio u teretnom automobilu rasuo se po cijeloj širini kolnika.
Vozač nije zadobio tjelesne ozljede, teretnim automobilom je upravljao brzinom većom od propisane te se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, dok je alkotestiran bez reakcije na alkohol. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 51-godišnjaku je izdan obvezni prekršajni nalog.
Državna cesta D2 bila je zatvorena za sav promet u vremenu 10,35 – 17,10 sati  kada je završeno čišćenje kolnika od strane djelatnika Hrvatskih cesta.
 
U mjestu Nova Bukovica, oko 15,25 sati, dogodila se prometna nesreća koju je uzrokovala 44-godišnjakinja. Vozačica je upravljajući osobnim automobilom skretala u lijevo, prema parkiralištu, te oduzela prednost prolaska osobnom automobilu koje je dolazio iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 19-godišnjak. Osobni automobili su međusobno udarili prednjim dijelovima vozila, a od siline udara vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak odbačeno je prema parkiralištu i parkiranom osobnom automobilu.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba no nastala je materijalna šteta na tri osobna automobila. Vozači su alkotestirani bez reakcije na alkohol. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 44-godišnjakinji je izdan obvezni prekršajni nalog.
Županijska cesta 4045 bila je zatvorena za sav promet u vremenu 15,25 – 16,35 sati.

PU virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button