NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Prometne nesreće protekli tjedan – U tjedan dana uhićen 2 puta

U subotu, oko 23,55 sati u Pitomači kod 36-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje utvrđena najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,12 g/kg

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 5 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 3 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su jedan vozač osobnog automobila i jedan vozača bicikla lako ozlijeđeni.
Kod jednog počinitelja prometne nesreće je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 323 prekršaja i to 44 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 70 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 34 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 55 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila od 100 km/h je utvrđena u nedjelju u 8,25 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,12 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 36 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje u subotu u 23,55 sati u Pitomači. Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona ovaj vozač je zbog počinjenja ovih prekršaja uhićen, a bilo mu je to već drugo uhićenje protekli tjedan, pošto je u ponedjeljak uhićen jer je u 21,50 sati zatečen kako upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje kada je odbio ponuđeno alkotestiranje.
Zbog počinjenja istih prekršaja je u Velikoj Črešnjevici u petak u 21,10 sati uhićen 24-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom sa utvrđenom koncentracijom od 3,04 g/kg, a osim ova 2 vozača protekli tjedan su uhićena još 2 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

                                                                                  Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button