NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Prometne nesreće protekli tjedan – Pet vozača uzrokovalo prometne nesreće pod utjecajem alkohola

U 13 prometnih nesreća 2 putnika u osobnim automobilima i 2 biciklista lako ozlijeđena

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenima i 9 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 2 putnika u osobnim automobilima i 2 vozača bicikla lako ozlijeđeni.
Kod 4 počinitelja prometnih nesreća je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu i još je jedan odbio testiranje na prisustvo alkohola i droge u organizmu.

Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 386 prekršaja i to 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 68 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 82 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 75 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila od 110 km/h je utvrđena u petak u 00,35 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,10 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 24 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom u srijedu u 12,30 sati u Velikoj Črešnjevici.

                                                     Policijska uprava virovitičko-podravska
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button