NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: Izvješće o stanju u prometu tijekom proteklog tjedna – Teško ozlijeđeni pješak u Sedlarici

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,26 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 59 godina u Čačincima,

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom.
U tim prometnim nesrećama je jedan pješak teško ozlijeđen, a 3 vozača su lako ozlijeđena.
Najteža prometna nesreća protekli tjedan, u kojoj je pješak teško ozlijeđen, se dogodila u subotu oko 19 sati u Sedlarici. Do prometne nesreće je došlo kada je 28-godišnji vozač osobnog automobila ušao u četverokrako križanje, a da nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti. U kočenju i skretanju u desno je izgubio nadzor nad vozilom, prešao preko prometne trake namijenjene za kretanje vozila iz suprotnog smjera i nogostupa i udario u maloljetnog pješaka koji je sjedio na klupici ispred trgovine.
Vozač je nakon udara u pješaka nastavio kretanje i prednjim dijelom vozila udario u metalni ormarić i metalni nosač bicikla kod kojega se i zaustavio. U ovoj prometnoj nesreći je 15-godišnji pješak teško ozlijeđen, a osim njega su se ispred trgovine nalazile još tri muške osobe koje su bijegom uspjele izbjeći sudjelovanje u prometnoj nesreći. Kod niti jednog od sudionika ove prometne nesreće nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.
  
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 390 prekršaja i to 45 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem droge, 114 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 51 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 45 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 17,25 sati u Čačincima, i to brzina kretanja osobnog automobila od 108 km/h na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 70 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,26 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 59 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u petak u 15,10 sati u Brezovici.

                                                                     Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button