NASLOVNICAŽUPANIJA

MUP: Dan ljubaznosti u prometu

U preventivnoj akciji „Dan ljubaznosti u prometu“ podršku i pomoć policijskim službenicima pružio Marin Jurić – Čivro


​Od početka ove godine je na području Policijske uprave virovitičko – podravske u prometnim nesrećama 11 pješaka lako ozlijeđeno, 8 je teško ozlijeđeno i jedan je poginuo, od kojih je 13 pješaka ozlijeđeno na pješačkim prijelazima.

Stoga je, u cilju ukazivanja na problematiku sudjelovanja i stradavanja pješaka u prometnim nesrećama, u ponedjeljak, 13. studenog 2023 godine od 11 do 12 sati na ulicama Virovitice i Slatine provedena preventivna akcija Dan ljubaznosti u prometu.

U ovoj akciji se na ulicama Virovitice policijskim službenicima pridružio i pružio podršku ovakvim preventivnim aktivnostima i naš pjevač Marin Jurić-Čivro koji je kao dijete teško stradao u naletu na pješaka na pješačkom prijelazu.

Akcija je provedena podjelom prometno – preventivnih poklona vozačicama i vozačima koji su na pješačkim prijelazima propustili pješake kao poticaj da i nadalje poštuju ovo prometno pravilo i poštuju prednost prolaska pješaka na pješačkim prijelazima, a svi iznenađeni nagrađeni vozači su se složili sa važnošću poštivanja ovog prometnog pravila od strane svih vozača.
 
PU virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button