NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

MUP: 24-satni nadzor brzine kretanja vozila

U petak, 21. travnja, tijekom cijelog dana po predloženim lokacijama građana bit će provedena akcija nadzora brzine kretanja vozila

Na području Virovitičko-podravske županije najčešći uzrok prometnih nesreća je upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. Od početka ove godine  brzina je bila uzrokom 31 prometne nesreće, odnosno 21% od ukupnog broja prometnih nesreća. U tim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, dvije su teško ozlijeđene i osam je lako ozlijeđeno, pa stanje sigurnosti po ovoj problematici, posebno po težini posljedica stradavanja sudionika ne možemo smatrati povoljnijim.

Obzirom da je brzina na području naše županije najveći od „4 ubojice u prometu“ najveći je i broj utvrđenih i sankcioniranih prekršaja ove vrste, pa su tako od početka ove godine policijski službenici prometne policije Policijske uprave virovitičko–podravske uređajima za nadzor brzine utvrdili i sankcionirali više od 1200 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Kao što je najavljeno, od 17. do 23. travnja 2023. godine policijski službenici Policijske uprave virovitičko–podravske se korištenjem svih uređaja za nadzor brzine priključuju pojačanom nadzoru brzine kretanja vozila koje se provodi u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL, a u petak, 21. travnja 2023. godine tijekom cijeloga dana, od 00 do 24 sata će biti proveden 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.
Zahvaljujemo svima koji su se odazvali pozivu za dostavu prijedloga lokacija za nadzor brzine toga dana, kada će nadzor brzine kretanja vozila biti vršen i na predloženim lokacijama.

                                                                                  Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button