DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Moderni oblici patnje zaintrigirali slatinsku kazališnu publiku

Kako je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac i najavila u medijskom prostoru Radio Slatine, 2023. godina zaista obiluje kazališnim predstavama.
Tako ni u mjesecu ožujku nije izostala vrhunska kazališna predstava u kojoj su brojni Slatinčani i drugi posjetitelji mogli uživati sinoć.

Ovoga puta bila je riječ o drami “Moderni oblici patnje” mlade autorice Dine Vukelić koja je prvu izvedbu doživjela 2021. u režiji nagrađivanog redatelja Darija Harjačeka u emisiji Radio atelje, a sada ju je isti redatelj postavio kao komornu predstavu u koprodukciji Kazališta Ludens i Gradskog dramskog kazališta Gavella.

I više nego uvjerljivu priču nezdrave simbioze majke, nekad čuvene, a danas zaboravljene voditeljice Irme Valić, i njezina pasivnog i rezigniranog sina, neostvarenog 30-godišnjeg intelektualca Ognjena u neprekidnom društvu nadrealno fatalne mlade zvijezde TV ekrana Silvije, uspjeli su dočarati vrhunski glumci Jelena Miholjević, Marko Petrić i Anja Đurinović.

Bila je to predstava o sukobu generacija, od kojih se obje podjednako ne mogu prilagoditi pravilima sistema i “Ugodnog života”, a oduševljeni izvedbom glumaca na slatinskoj kazališnoj sceni mnogi su se posjetitelji i sami mogli poistovjetiti s likovima ove drame. 
(Mihaela Feldi/Foto: Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button