DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Mladi Župe sv. Josipa predstavom “Svećenik krvave haljine” prikupljali sredstva za operaciju dječaka Antonija Varge

U utorak, 20. ožujka, skupina mladih Župe sv. Josipa u dvorani Pučkog otvorenog učilišta izvela je predstavu pod nazivom “Svećenik krvave haljine”.

Ova izvedba bila je humanitarnog karaktera jer su mladi njome željeli pomoći prikupiti sredstva za operaciju dječaka Antonija Varge iz Nove Bukovice. Antonio ima cerebralnu paralizu i vezan je uz invalidska kolica. Za njega nema šetnji s prijateljima u parku, loptanja, nogometnih utakmica u kojima bi mogao sudjelovati ravnopravno sa svojim vršnjacima. On, iznad svega, želi prohodati. Ulaznice su bile besplatne, a nakon predstave, tko je želio, mogao je dati prilog za Antonijevu operaciju, što su brojni posjetitelji i učinili.

Predstava “Svećenik krvave haljine” na zanimljiv način progovara o važnim životnim stvarnostima, zlu i dobru. Istinita je to priča o irskom svećeniku Patricku, koji je živio s teškim teretom čuvanja ispovjedne tajne. Naime, ubojica njegova brata priznao mu je u ispovijedi što je učinio, ali se nije pokajao za to nedjelo. Svećenik ga nije odao unatoč brojnim napastima i ostao je ustrajan u čuvanju ispovjedne tajne.

Predstavu je pripremio vlč. Dragan Hrgić, a u njenoj izvedbi su sudjelovali: Ivor Miklošević, Juraj Sertić, Ema Fabijanac, Ramona Mikolić, Ivan Bilić, Fran Bišćan, Matko Miklošević, Marija Bljakaj, Marko Grgić i Mislav Matišić. (mk / Foto: Marijo Kokorić – R. Turkalj)


Mole se svi ljudi koji imaju dobru volju, želju i mogućnosti pomoći Antoniju, da uplate namijenjena sredstva na sljedeći broj računa: HR7624020063103370003 u Erste banci (Antonio Varga).

Više informacija o ovoj humanitarnoj akciji možete saznati na poveznicama ispod:


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button