DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Mladi učenici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina ponovno polučili izvrsne rezultate

16. i 17. veljače u Novom Marofu održano je 6. Državno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola “Mladi Padovec” na kojemu su mladi učenici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina ponovno polučili izvrsne rezultate.

Učenica 1. razreda klarinetaPodručnog odjela Orahovica, Lana Potalec u 1. disciplini (klarinet,flauta), u 1. kategoriji osvojila je 1. nagradu sa 90,00 bodova. Učenicu je za natjecanje pripremala učiteljica Petra Fűrnstein, mag.mus., a na klaviru ju je pratila učiteljica Mateja Tomas, mag.mus.

Glazbenu školu Milka Kelemena Slatina na natjecanju su predstavili i učenici: Toni Podnar, Ivan Rončević i Marko Marković, koji su se natjecali u 3. disciplini (klavir,harmonika), u 1. kategoriji te sva trojica osvojili 2. nagradu.

Toni Podnar sa osvojenih 83,67 bodova i Marko Marković sa osvojenih 81,67 bodova pod vodstvom učitelja Roberta Čavlovića, univ.bacc.mus.
Ivan Rončević sa 83,33 boda čiji je učitelj Silvio Gumbarević.

U ponedjeljak 19. veljače s početkom u 18 sati u koncertnoj dvorani Glazbene škole Milka Kelemena Slatina održat će se Koncert natjecatelja na kojemu će nastupiti učenici slatinske škole i učenici Glazbene škole Jan Vlašimsky iz Virovitice.
Koncert se organizira kao prosviravanje odnosno priprema za 56. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa.(mf/Glazbena škola Milka Kelemena Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button