DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Mladi Terek odjurio do prvog mjesta u Virovitici

Još jedan sjajan sportski rezultat ostvario je jučer (10. rujan) mladi član Biciklističkog kluba Slatina David Terek.

Terek je u Virovitici na 6. panonsko bilogorskom maratonu na utrci za građanstvo na distanci od 19 kilometara došao do premoćne pobjede i najvišeg mjesta na pobjedničkom postolju.

Tu kratku no vrlo brzu dionicu po virovitičkim obroncima i šumama vozio je i Davidov otac Dražen, također član BK Slatine  te u cilj ušao kao solidan šesti.

Na srednjoj dionici tzv. Classic utrci na 34 kilometra predstavnik BK Slatine bio je Srđan Radulović koji je u konkurenciji 20 vozača veteranske masters kategorije završio kao 15.

Valja napomenuti da se na virovitičkom maratonu okupila krema brdskog biciklizma kontinentalnog dijela Hrvatske. Prvo mjesto na najtežoj dionici od 60 kilometara utrke Epic tako je uzeo slovenski predstavnik Simon Kočnik inače vozač kluba Arcont Selce. Drugi je bio predstavnik varaždinskog S-colora Denis Bogović, a treći Matija Zubaj član BK Našice. Biciklistički klub Slatina imao je u Damiru Jukiću svoga predstavnika i u toj izuzetno zahtjevnoj utrci, no on je u cilj ušao kao posljednji 20.

Definitivno treba pohvaliti domaćine članove virovitičkog kluba Keks na besprijekornoj organizaciji ovog velikog događaja koji je okupio nešto malo manje od sto sudionika. Svi ti vozači od prvog do zadnjeg imali su riječi hvale za organizatore, a posebice su bili oduševljeni odabirom, ali i fantastičnom uređenošću prekrasnih no i itekako zahtjevnih staza.

Damir Jukić (Foto: Panonsko Bilogorski MTB maraton facebook & dj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button