DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Mladi slatinski nogometaši posjetili gradonačelnika Ostrošića

Mladi slatinski nogometaši, odnosno članovi Škole nogometa Slatina kategorija pionira U-9, posjetili su jučer gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića koji ih je u maloj vijećnici primio u nazočnosti pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka.

Mlade slatinske nogometne nade dopratili su predsjednik Škole nogometa Ilija Nikolić i trener Darko Kupres, te predstavnica ponosnih roditelja Danijela Fabric Fabijanac.

Slatinska Škola nogometa trenutno ima oko 120 polaznika raspoređenih u 5 selekcija: predškolski uzrast, U-9, U-11, U-13 i U-15.

Predškolski (vrtićki) uzrast igra samo prijateljske utakmice, U-9 se natječe u ŽNL virovitičko-podravskoj, dok se selekcije U-11, U-13 i U-15 natječu u II. kvalitetnoj ligi Nogometnog središta Varaždin.
Školi nogometa isto tako pripadaju kadetska i juniorska selekcija koje se od ove natjecateljske godine natječu u seniorskom uzrastu u III. ŽNL – istok.

U selekciji U-9 Škola nogometa ima od 15 do 20 djece koja redovito treniraju i natječu se, te ostvaruju izvrsne rezultate.

Ova selekcija je u natjecateljskoj 2018./2019. godini osvojila 1. mjesto u I. ŽNL virovitičko-podravskoj, te niz medalja od 1. do 3. mjesta na nogometnim turnirima.
Prva mjesta osvojili su na turnirima u Orahovici i Feričancima, a ostale medalje na turnirima u Suhopolju i Virovitici, kao i na Zimskom dvoranskom prvenstvu Virovitičko-podravske županije.

U natjecateljskoj godini 2019./2020. trenutno se nalaze na 3. mjestu, a prema riječima trenera Kupresa, s realnim očekivanjima za boljim plasmanom budući da ova selekcija broji niz vrlo talentirane djece.
Plasirali su se u polufinale, odnosno završnicu Zimskog dvoranskog prvenstva VPŽ, dok su na turniru Zima 2019./2020. u Orahovici premoćno osvojili 1. mjesto.
Povodom proslave 100. obljetnice postojanja Nogometnog kluba Slatina ova selekcija je s rezultatom 3:2 pobijedila ekipu NK Osijek, a na Zimskom malonogometnom turniru odigrali su 0:0 protiv ekipe Slaven Belupa.
Posebno im je drago 3. osvojeno mjesto na turniru u Virovitici povodom sv. Nikole na kojemu je nastupilo 16 ekipa.

Danijela Fabric Fabijanac u ime svih roditelja zahvalila se Školi nogometa, osobito treneru Kupresu na izuzetnom radu s djecom, dok je predsjednik Škole nogometa Ilija Nikolić istaknuvši odličnu suradnju s Gradom Slatinom koji prati njihov rad na dobrobit djece, zamolio gradonačelnika Ostrošića za pomoć oko nabave prenosivih aluminijskih golova koji bi omogućili djeci lakše i kvalitetnije treniranje na glavnom nogometnom igralištu na stadionu Antuna Tone Butorca u Slatini.

Zadovoljni smo uključivanjem djece u ovaj sport, te njihovom kvalitetom budući su osim dobri sportaši i uzorni učenici, – istaknuo je Nikolić, a na ovu lijepu nogometnu priču nadovezao se trener Darko Kupres koji je pohvalio marljivost ovih mališana, njihovu srčanost i ljubav prema nogometu koja je do sada dala izuzetne rezultate.

– Iznimno sam ponosan na svu našu djecu kojoj želimo usaditi prave vrijednosti koje će ih voditi u životu, te im ukazati da su uz sav napor, trud i rad na sportskom terenu jednako važni prijateljsko druženje i zajedništvo, – zaključio je trener Kupres.

Mali nogometaši imali su po prvi puta priliku obići gradonačelnikov ured gdje su gradonačelniku u vrlo živom razgovoru postavili brojna pitanja, a neki od njih na kraju susreta izrazili su želju postati gradonačelnikom kada odrastu.

Gradonačelnik Ostrošić ove je mališane nakon sastanka u Gradskoj upravi tijekom kojega je izrazio daljnju potporu slatinskoj Školi nogometa, poveo u Palačinkarcu te ih počastio slasnim palačinkama.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button