DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Mladi slatinski harmonikaš Leon Vencl osvojio je 1. nagradu na Međunarodnom natjecanju u Varaždinu

Jučer je u Varaždinu održano Međunarodno natjecanje harmonikaša Accordionfest.

Ove godine na natjecanje se prijavilo 115 natjecatelja iz 34 škole iz šest zemalja: Slovačke, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Natjecanje je bilo otvorenog tipa, svi prijavljeni natjecali su se u devet kategorija, a posjetitelji su mogli uživati u čak 13 sati čiste glazbe harmonikaša. Natjecanje se održavalo paralelno u dvije dvorane Glazbene škole u Varaždinu, a natjecatelje je ocjenjivala komisija u čijem su se sastavu našli: Neno Atanasković, Robert Čavlović i Ivana Črnjak iz Hrvatske, te Aleksandar Stojanović, Stojan Bojić i Mirko Miličević iz Bosne i Hercegovine.

Učenik Glazbene škole Milka Kelemena Slatina Leon Vencl pod mentorstvom svog učitelja Roberta Čavlovića osvojio je 1. nagradu i pehar za osvojenih 94,25 bodova u A2 kategoriji na Međunarodnom natjecanju harmonikaša.

Inače, organizator natjecanja bila je Glazbena škola u Varaždinu, a predsjednik organizacijskog odbora je Kristijan Potočnjak, djelatnik škole organizatora i začetnik ovog natjecanja.

(mf; Izvor: GŠ Milka Kelemena Slatina, Robert Čavlović, mag. mus.)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button