DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Mladi Slatinčani ponovno u finišu spasili bod

Odličnu predstavu priredili su gledateljima mladi članovi Slatine i Požege.

Bila je to utakmica visokog tempa u kojoj je bilo svega onoga što futsal čini jednim od najatraktivnijih dvoranskih sportova današnjice. Od kontrolirane igre, brojnih udaraca, uigranih atraktivnih akcija, bespoštedne borbe za svaki centimetar terena, lijepih solo minijatura, i sve to s konačnim ”svetim ciljem” borbom za njegovo ”veličanstvo”  – rezultat  odnosno pobjedu. A usprkos silnoj želji pokazanoj s obje strane terena ona je ovog puta izostala. Bliže su joj bili gosti no s obzirom na sve podjela bodova daleko je najpošteniji ishod ovog uistinu odličnog susreta.

Slatina je od početka diktirala igru dok su se gosti odlučili na čuvanje vrata i brzu tranziciju. U prvom dijelu vidjeli smo tek naznake koliko može biti opasna ta gostujuća kontra. Slatina je prva zadala ubod preko Doriana Bogatija. Lijepu su ”foru” prodali Požežani domaćinima u 16. minuti kada je iz slobodnog udarca precizno pogodio Knezović. Minutu prije odlaska na odmor Slatina je još jednom uspjela naplatiti svoju dominantniju igru nakon što je Dominik Bogati nesebično proigrao strijelca Kizivata. I u nastavku lopta je uglavnom bila kod Slatinčana. Redali su se udarci no Ujević je u tim trenucima bio nesavladiv. Ono što je posebno plijenilo u kontraškoj igri gostiju je to da se lopta nije po oduzimanju bjesomučno napucavala naprijed već je svaka ta akcija imala glavu i rep, i ono što je umalo uništilo sve ambicije domaćina – nevjerojatnu visoku ubitačnu realizaciju. U tom za domaćine crnom periodu igre od 23. do 28. minute iz tri gotovo benigne pogreške stigle su tri neumoljive kazne na krilima super brzih kontri i munjevitih bombi u režiji Knezovića i dvostrukog strijelca Eržena. Na svu sreću Slatina se nakon tih krajnje demotivirajućih minus dva vrlo brzo vratila u igru. Kad već lopta nije htjela u mrežu od svih tih silnih udaraca domaćih igrača ušla je nakon jednog nes(p)retnog pokušaja bloka kapetana Šubare. Isti igrač, usprkos odličnoj igri, ponio je nepopularan epitet tragičara utakmice. Naime upravo je on u samoj završnici zaradio drugi žuti isključujući karton ostavivši tako svoju momčad na cjedilu. A baš kao u staroj narodnoj smrknulo je Šubari, a svanulo kapetanu Slatine Dominiku Bogatiju koji pogađa u tim trenucima za konačno izjednačenje i zasluženu podjelu bodova.

  1. HMNL istok – juniori/Skupina A
  2. kolo

MNK SLATINA                                 4

MNK AUTODIJELOVI TOKIĆ         4

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 45. Sudac: Marko Tomić (Gorjani). Strijelci: 1:0 – Dor.Bogati (8), 1:1 – Knezović (16), 2:1 – Kizivat (17), 2:2 – Knezović (23), 2:3 – Eržen (25), 2:4 – Eržen (28), 3:4 – Šubara (29-ag.), 4:4 – Dom.Bogati (36).

SLATINA: Lukaček, Kizivat, Dom.Bogati, Dor.Bogati, Stjepić, Lukac, Novaković, Vencl, Kokoška, Tropšek, Mudri. Treneri: Damir Bogati i Marko Novaković

AUTODIJELOVI TOKIĆ: Ujević, Čuljak, Šubara, Eržen, Glibo, Iličić, Budimir, Knezović. Trener: Tomislav Banožić

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button