DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Mladi Matej Jaković drugi na PH u krosu

Odabrana osmeročlana selekcija Atletskog kluba Slatina vođena svojim trenericama Tomislavom Medvedović i Mirtom Drokan nastupila je prošlog vikenda u Zaprešiću na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu održanom u organizaciji AK Zaprešić i Hrvatskog atletskog saveza.

Zanimljivo, najbolji rezultat ostvario je jedan od najmlađih  – Matej Jaković. Matej je naime u utrci limača (2012.godište i mlađi) na 1 000 metara zauzeo drugo (!) mjesto u Hrvatskoj. Srebro i drugo mjesto u Hrvatskoj sjajan je sportski rezultat mladog Mateja Jakovića, a spomenut ćemo da mu je za zlato falilo samo 3 sekunde koliko je od njega bio brži mladi Antonio Horvat član zagrebačke Mladosti.

U istoj utrci Matejov godinu dana mlađi brat Luka plasirao se na 19. mjesto.

U konkurenciji mlađih juniora utrke na 4 000 metara na vrlo dobro 8. mjesto u Hrvatskoj plasirao se još jedan član sportski dokazane obitelji Jaković – Noa.

Kadeti, njih 29 su trčali utrku na 2 000 metara. Najuspješniji od slatinskih predstavnika u toj utrci bio je Domagoj Drokan protrčavši kroz cilj kao ukupno 15. Karlo Drokan je bio 21., a Fran Jaković 25.

Jedna od najmasovnijih utrka prvenstva bila je ona u konkurenciji kadetkinja. U toj utrci Marta Jaković je bila 51.

Najiskusnija i godinama ponajbolja članica AK Slatina Doroteja Santi ovog puta nije uspjela doći do pobjedničkog postolja utrke najboljih seniorki Hrvatske. Doroteja se plasirala na 10. mjesto.

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button