DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Mlađi juniori AK Slatina treći u Hrvatskoj!

Jučer (9.3.) je u Svetom Martinu na Muri održano Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu, a tamo su fantastičan rezultat ostvarili Karlo Drokan, Fran Jaković i Domagoj Drokan. Ova je selekcija Atletskog kluba Slatine trčala u kategoriji mlađih juniora u utrci na  4 000 metara te zahvaljujući odličnim pojedinačnim plasmanima završila kao treća najbrža ekipa u Hrvatskoj. Domagoj je visokim trećim mjestom bio predvodnik kovanja te bronce, a svoj obol istom poslu Karlo Drokan je doprinio 11., a Fran Jaković 16. mjestom. Inače Slatinčani su do trećeg mjesta došli u konkurenciji 10 klubova.

Predstavnike je slatinski klub imao i u kategoriji kadetkinja u utrci na 2 000 metara. Tu su Slatinčanke Lara Vilk (56. pojedinačno), Marta Jaković (57) i Kiara Matić (59.) u konkurenciji 18 ekipa završile kao ukupno 15. u Hrvatskoj.

Na distanci od 1 500 metara trčala je selekcija mlađih kadeta AK Slatina u sastavu Luka Jaković, Matej Jaković i Fran Orban. U konkurenciji 15 ekipa oni su se plasirali na više nego solidno 8. mjesto u državi. Pojedinačno gledajući Matej je bio 17., Luka 35., a Fran 47.

Jedini seniorski predstavnik slatinskog kluba je Doroteja Santi, a ona se u konkurenciji 35. atletičarki utrke na 8 kilometara plasirala na 16. mjesto.

Na tom velikom natjecanju održanom na golf terenima hotelskog resorta u Svetom Martinu na Muri u 12 utrka trčalo je gotovo 600 atletičara svih dobnih kategorija. Odlični organizatori uz Hrvatski atletski savez bili su domaćini članovi Atletskog kluba Međimurje, a dobre vibracije koje su odašiljali brojni atletičari i njihovi treneri nije mogla odagnati niti kiša koja je uporno padala.

Inače ovo je bilo prvo natjecanje na otvorenom ove sezone, a naravno da su trenerice Atletskog kluba Slatina profesorice Tomislava Medvedović i Mirta Drokan bile i više nego zadovoljne tim prvim nastupom mladih atletičara.

Na PH participiralo je sveukupno 32 kluba, a Slatinčani su u tom poretku sa malom, ali odabranom selekcijom zauzeli 11. mjesto u Hrvatskoj. Na samom su vrhu Zagrepčani i Riječani. Agram je sa 149. bodova uvjerljivo najbolji klub dok su na drugom mjestu sa 119 bodova završili članovi Dinamo-Zrinjevca, a na trećem članovi riječkog Kvarnera sa 112.

Damir Jukić

Rezultati:

https://has.hr/

https://www.utrka.com/utrke/ephkros/2024/rezultati/

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button