NASLOVNICAUDRUGE

Mladi i zajedništvo glavne okosnice rada istaknute na skupštini TO UHDDR-a Sladojevci

Jučer je u prostorima vatrogasnog doma u Sladojevcima održana redovna godišnja skupština Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ogranka Sladojevci na kojoj se uz članove kojih je trenutno tek 28, okupio popriličan broj gostiju, mahom predstavnika braniteljskih udruga sa šireg slatinskog područja.

Nakon hrvatske himne u izvedbi Perice Pokupčića i odavanja počasti poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima minutom šutnje Skupštinu je pozdravljajući nazočne goste otvorio predsjednik Ogranka Petar Derdić koji je nakon izbora radnog predsjedništva na čelu s Pavlomirom Sertićem, podnio izvješće o radu u prošloj  i plan rada za tekuću godinu.
Tom je prigodom istaknuo kako su članovi Temeljnog ogranka, koji je svojedobno bio najaktivniji ogranak na ovom području, sudjelovali na gotovo svim aktivnostima Gradske organizacije, odnosno osim što su redovito sudjelovali na brojnim sportskim susretima s kojih su se vraćali s medaljama, okupljali su se na radnim akcijama, te prisustvovali brojnim komemoracijama i obilježavanjima značajnih događaja iz Domovinskog rata što će im biti okosnica i u daljnjem radu uz redovito održavanje spomen obilježja i okolnog parka u središtu mjesta.
Nakon što su izvješća jednoglasno prihvaćena s nekoliko pohvalnih riječi radu TO Sladojevci obratili su se predsjednici ostalih temeljnih ogranaka organizacije, a potom i ostalih braniteljskih udruga sa slatinskog ali i županijskog područja.
U svim je obraćanjima gostiju prevladavao naglasak na zajedništvu koje su imali u Domovinskom ratu, a koje bi i danas trebalo prevladavati među braniteljskom populacijom koja sve brže „nestaje“.
„Upravo iz tog razloga trebalo bi poraditi na okupljanju mladih koji bi uključivanjem u aktivnosti nastavili promicanje vrijednosti Domovinskog rata,  koji je jedan od naših primarnih zadataka, te bi se spriječilo da hrvatski branitelj bude zaboravljen.“ – istaknuo je predsjednik gradske organizacije UHDDR  Željko Kolinger koji je ujedno predsjedniku TO Petru Derdiću uručio knjige ”Slatinska kronika Domovinskog rata” i ”Zločin za koji još nitko nije odgovarao”.
Isto tako upućen je apel braniteljima da se odazovu na besplatne sistematske preglede koji su hrvatskim braniteljima omogućeni i u ovoj godini, a bilo je riječi i o ostvarivanju prava hrvatskih branitelja.

Na kraju radnog dijela skupštine uručene su zahvalnice za pomoć i podršku radu ogranka DVD-u Sladojevci i Sladojevčaninu Juraju Bašiću.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button