DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Mladi harmonikaš slatinske Glazbene škole Milka Kelemena Leon Vencl osvojio 1. nagradu na Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Daruvaru

Daruvar je i ove godine domaćin natjecanja najboljih klasičnih harmonikaša iz Hrvatske, Mađarske te Bosne i Hercegovine. Naime, nakon dvogodišnje stanke ponovno se na kulturnu glazbenu scenu vratilo Međunarodno natjecanje harmonikaša Daruvar Accordion Award 2023., a održava se od 11. do 14. svibnja.
Ovo prestižno natjecanje mladih harmonikaša organizirao je Harmonikaši centar, a uz potporu Grada Daruvara, Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar, te brojnih sponzora.

Prema riječima Anamarije Nerad, predsjednice Povjerenstva za provedbu natjecanja, osim natjecateljskog dijela, višednevni program uključuje i brojne edukacije te dva sjajna koncerta.

Ukupno je prijavljeno 80 natjecatelja i 43 mentora, koji se natječu u sedam kategorija, a među njima su se našli i predstavnici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina koji su već prvoga dana polučili izvrstan uspjeh.

Mladi harmonikaš slatinske Glazbene škole Leon Vencl natjecao se u PETAR PAN kategoriji, a sa osvojenim 91 bodom zaslužio je 1. nagradu. Za njegov uspjeh zaslužan je i njegov mentor Robert Čavlović koji ga je pratio na natjecanje u Daruvar.
(mf/Izvor: GŠ Milka Kelemena Slatina, prof. Robert Čavlović)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button