DOGAĐANJANASLOVNICA

Mladi Globe-ovci posjetili Radio Slatinu

Globe grupa 6.-tih razreda OŠ Josipa Kozarca u sastavu Uma, Lorena, Karlo posjetila je danas Radio Slatinu. Povod njihova dolaska je redovna aktivnost ove grupe, čak i u izvanrednim okolnostima u kojima nastava trenutno funkcionira, na čemu im možemo samo čestitati.

Razgovarali smo o Svjetskom danu zaštite okoliša koji se svake godine obilježava upravo na današnji dan,5.lipnja.Cilj je obilježavanja ovoga dana da se ukaže na snagu i moć pojedinca lokalne zajednice u rješavanju problema zaštite okoliša  i usmjeravanja ka održivom razvoju. Zapravo je nužno da zajednica i pojedinac preuzmu odgovornost za očuvanje našega planeta Zemlje.

Ove rečenice te što sve ljudi mogu raditi da bi očuvali okoliš, kako možemo štedjeti energiju i još neke druge pametne i smislene rečenice čuli smo od naših mladih gostiju, vrijednih školaraca, članova GLOBE grupe spomenute slatinske osnovne škole.

Nama samo preostaje razmisliti o svemu što su nam ispričali i poraditi na svojoj savjesnosti i svjesnosti življenja na ovom divnom planetu.

(Tekst:Tea Kiš Slačanac / Foto:Elvis Marković)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button