DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Mladi David Terek odličan na osječkoj Kopiki

U nedjelju (10.4)  je započela nova sezona Slavonske brdsko biciklističke lige, a slatinsku plavo-žutu boju do pobjedničkog je postolja odvezao član Biciklističkog kluba Slatina David Terek.

Prvu utrku na legendarnoj posebno uređenoj XCO stazi osječke Kopike organizirali su članovi Biciklističkog kluba Osijek 2010. Iako u svom nazivu ova liga nosi dodatak ”rekreativna” i u njoj zaista sudjeluju klubovi sa svojim vozačima amaterima iz cijele Slavonije i Baranje, utrke lige su otvorenog tipa tako da se i svaki profesionalac može slobodno uključiti i boriti za titulu najboljeg. I upravo tu mogućnost iskoristili su u osječkoj utrci brojni klasni vozači brdskih bicikala iz susjedne Srbije. Naime, brojnim ponajboljim vozačima ovog dijela Hrvatske na startnim linijama utrka priključilo se podosta odličnih vozača iz Srbije. Posebice se to odnosi na utrku u konkurenciji djevojki gdje je nastupila kompletna državna reprezentacija spomenute zemlje očekivano zauzevši prvih pet mjesta dok je najbolja domaća predstavnica u toj jakoj konkurenciji bila Pitomačanka Petra Klemen članica virovitičkog Bor-a.

No ono što je nas posebno razveselilo što je u isto tako pakleno jakoj konkurenciji utrke kadeta treće mjesto zauzeo David Terek. Nedavno smo i pisali kako Biciklistički klub Slatina ove godine najveće nade polaže u svog super brzog mladog člana, a isti je odmah u prvoj utrci opravdao očekivanja ponosno pred velikim brojem posjetitelja pronijevši ime svog kluba i Slatine. Od Davida su bili brži samo članovi klubova koji ne participiraju u natjecanju lige tako da je ustvari ”leteći Miljevčanin” nakon prve utrke vodeći u kadetskom poretku lige.

Iduća utrka lige imena XCO – ”Šuma Striborova” vozit će se 24.travnja u Slavonskom Brodu.

Damir Jukić

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button