DOGAĐANJANASLOVNICA

Mlade rukometašice Ženskog rukometnog kluba Slatina ugostio slatinski gradonačelnik

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić upriličio je još jedan susret s uspješnim slatinskim sportašima, a ovoga puta u goste su mu došle mlade rukometašice Ženskog rukometnog kluba Slatina u pratnji svog trenera i predsjednika kluba prof. Slobodana Filipovića.

Povod ovoga susreta ostvareni su rezultati ovih mladih dama koju su se u sklopu 1. hrvatske rukometne lige, regije Sjever 2-1, plasirale na državnu završnicu Prvenstva Hrvatske u rukometu za djevojčice uzrasta do 14 godina.

Tako su u Poreču od 5. do 8. svibnja ove godine pokazale svoj talent te se s Prvenstva vratile kao 14.-a najbolja ekipa Hrvatske u uzrastu U 14.
Osim toga, nagradu za najbolju strijelkinju Prvenstva u Slatinu je donijela Tena Jurlina, koja je postigla najviše golova, njih 68.

Od ukupno 25 djevojčica koliko ih trenutačno broji ŽRK Slatina u Poreču je nastupilo njih 14: Ana Sejkora, Ana Vorgić, Marta Mikolić, Mihaela Sabo, Simona Srnović, Lea Budimir, Tena Jurlina, Marta Dušak, Vanessa Smolčić, Viktorija Smolčić, Nikolina Đorđević, Iva Ćosić, Katja Koščak i Mirna Grgurić.

Djevojčice su svoje dojmove s ovoga turnira koji će im ostati u lijepoj uspomeni podijelile sa slatinskim gradonačelnikom te ga upoznale sa svojim sportskim aktivnostima.

Treniraju tri puta tjedno po sat vremena, a uz svoj rad i trud svoje uspjehe pripisuju treneru Filipoviću i podršci roditelja koji bezuvjetno prate sve njihove nastupe i treninge.

– Iz Poreča nosimo jedno jako lijepo iskustvo, puno emocija, treme i želje za pobjedom. Sa svakog prvenstva dođemo puni anegdota koje čuvamo za svoj tim, a što je bilo u Poreču ostaje u Poreču, između nas, trenera i „tete Maje“ kako od milja zovemo našu tajnicu kluba Maju Jurlina koja je bila dio naše ekipe i velika potpora, – ispričale su slatinske rukometašice.

Kako ženski rukomet funkcionira u Slatini ispričao je prof. Filipović koji se, kao i brojni drugi treneri slatinskih klubova, a bave se dvoranskim sportovima, požalio na nedostatak prostora i termina za treninge, te dvoranu koja je postala preskupa.

– Dobili smo termine za treninge tri dana za redom, ponedjeljkom, utorkom i srijedom što je vrlo nezgodno, no imamo dobru ekipu te smo se nekako organizirali, i stoga puno hvala Gradu Slatini što nam pomaže jer bez te potpore ne bi mogli funkcionirati, – istaknuo je prof. Filipović te dodao:

– Ponosan sam na ove djevojčice, ovo je ekipa koja raste, samo žalim što kada završi srednja škola dolazi kraj jer baš kada bi te djevojke mogle dati svoj maksimum u ovom sportu one odlaze na daljnje školovanje i sve kreće ispočetka s drugom generacijom, no to je tako.

Čestitke na uspjesima i kontinuitetu prije svega prof. Filipoviću, ali i mladim slatinskim rukometašicama uputio je gradonačelnik Ostrošić u nazočnosti svog zamjenika Ilije Nikolića i pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka.

– Vaš rad pratim već godinama i ne mogu se načuditi vašoj energiji i elanu što i u mirovini još aktivno dajete sebe i u odbojci i u rukometu. Iskrene čestitke na svim vašim uspjesima, kako vas osobno tako i ovih mladih dama koje su na terenu pokazale vrhunski rukomet.
Drago mi je što predstavljate Slatinu na ovaj način tako da sada pored muškog rukometa imamo i jednu mladu generaciju rukometašica koja će, nadam se, biti temelj nečega što bi jednoga dana moglo prerasti i u nešto puno ozbiljnije, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te istaknuo kako bi otvorenje planiranog fakultetskog kompleksa s različitim programima bio jedan od načina da se ovdje zadrže mladi.

– Time bi i naši sportaši mogli nastaviti trenirati u svojim klubovima i doseći više u svojoj sportskoj karijeri.
No to sve nije razlog da mi i dalje ne treniramo, igramo utakmice i pobjeđujemo, jer kada su uvjeti teži pobjeda je još slađa. Ipak smo mi tradicionalno sportski grad s puno talentiranih mladih ljudi koje će Grad Slatina i dalje pomagati u okviru svojih mogućnosti, a i vi ste kao jedan mladi kolektiv vrlo vrijedan dio toga tima, – zaključio je gradonačelnik, te ovim mladim rukometašicama zaželio puno uspjeha u daljnjem školovanju i sportu ma gdje se god našli.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button