DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Mlada Slatina optimistično u novu sezonu

Nakon dugo vremena nogometaši Slatine vratili su se na travnjak. Naime, jučer su počele pripreme za novu natjecateljsku sezonu 4.lige , a koja će odlukom Hrvatskog nogometnog saveza početi krajem  kolovoza.

Prisutnom igračkom mahom mladom  kadru povodom po svemu nove sezone obratili su se članovi uprave kluba, Miran Janečić potpredsjednik, Ilija Nikolić tajnik i trener Damir Pemper. Posebnu zahvalu za sve pruženo klubu navedeni tercet uputio je Kristijanu Dumenčiću i Nikoli Menegatiju koji su se jučer došli oprostiti od svojih dojučerašnjih suigrača. Osim njih dvojice klub su također bez ikakvih repova u ovom prijelaznom roku još napustili Javorović, Grljak i Nikolić. U rubrici dolasci zasad su imena Dominika Nikšića mladog itekako perspektivnog vratara munjevitih reakcija  i povratnika Marina Vukomanovića beskompromisnog borca gromovitog udarca koji može pokriti više mjesta u momčadi. Naravno da to zasad nije sve jer će uprava do konca prijelaznog roka dovesti još pokojeg igrača.  Zanimljivo je jučer bilo čuti i obraćanje igračima fizioterapeuta Ivice Dubravice. Ispred liječničkog tima kluba Dubravica je dao smjernice igračima kako izbjeći moguće rizike zaraze korona virusom koji je i uzrokovao ovu dugotrajnu stanku na nogometnim terenima.  Upozorio je pri tom na ozbiljnost situacije i strogo poštivanje propisanih mjera, ali i ponudio krajnje logičan i jednostavan recept primjenjiv ne samo u ovom nogometnom klubu nego i svugdje u javnosti. ”Ponašajte se kao da imate virus, nebitno bio on Covid 19 ili bilo koji drugi, jer tako će te, izbjegavajući bliski kontakt izbjeći i bilo kakvu mogućnost da zarazite bilo koga u svojoj okolini” – poentirao je jednostavnim rješenjem ponašanja u ovoj za sve nas još uvijek neuobičajenoj situaciji ovaj svima dobro znani slatinski zdravstveni djelatnik.

Prvi čovjek struke trener Damir Pemper bio je kratak i jasan rekavši da je pred igračima i njime ispuniti dva sveta cilja, dobro se pripremiti i igrati lijep i dopadljiv nogomet. Na svom podužem popisu Pemper uz članove nominalno 2.ekipe koja će se ove sezone natjecati u 2.županijskoj ligi ima sveukupno 27 igrača, a svi će oni dobiti šansu u već dogovorenim prijateljskim utakmicama. Prva pripremna utakmica igrat će se već u subotu (4.7) u Slatini, a u goste stiže Bilogora 91  iz Grubišnog Polja. Uzvrat protiv iste ekipe igrat će se u subotu 11.srpnja. U srijedu 15.7. Slatina će igrati u Gornjem Bazju protiv tamošnjeg Bratstva. U Kozicama će se turnir igrati u nedjelju 19.7., a u Rezovcu u subotu 25.7. I na jednom i na drugom turniru igrat će i Slatina. Prva ozbiljna natjecateljska utakmica na rasporedu je u nedjelju 2.kolovoza. Slatina će tada igrati u kupu u Suhopolju. Prvo kolo novog prvenstva igra se 22.kolovoza.

dj


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button