DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICASPORT

Mlada Eva Gal proslavila svjetski naslov u krugu obitelji, prijatelja i gostiju

Danas je u Lovačkoj kući Repić održan prigodan prijem u čast svjetske juniorske prvakinje u taekwondou Eve Gal.

Tu prigodnu svečanost organizirao je njezin Taekwondo klub Slatina uz podršku Grada Slatine.

Eva Gal aktualna je svjetska juniorska prvakinja u kickboxingu, a toj tituli pridodala je i onu izborenu prije tek nekoliko dana na Svjetskom prvenstvu u taekwondou održanom u finskom Tampereu. Konačno je stiglo vrijeme za opuštanje i proslavu još jednog svjetskog zlata pa su mladoj uvijek nasmijanoj nepobjedivoj djevojci došli čestitati brojni prijatelji, mlade kolegice i kolege iz kluba i njihovi roditelji, te uglednici iz javnog života. Osim Evi svi su željeli čvrsto stisnuti ruku i iskreno čestitati Evinim roditeljima, mami Danijeli i tati Stjepanu koji su bili i glavni domaćini ove male prigodne fešte. Tata Stjepan je bez daljnjega i glavni ”krivac” što se Eva ne samo našla već i otišla miljama daleko u ovom nimalo nježnom, a opet poprilično tehnički i fizički zahtjevnom borilačkom sportu. U svojoj je dosadašnjoj karijeri, i uz nekoliko pauza uvjetovanih neizbježnim ozljedama, uzela sve što se da uzeti, a uz svu silu neizmjernog talenta kojeg posjeduje u svojim rukama i nogama te posebice ”glavi”, nema sumnje da će uz daljnju konciznu ”nadogradnju” oca Stjepana otići u neslućene visine ovog sporta. S dva naslova svjetske prvakinje visoko je ona već i sad, no što posebno veseli čvrsto i staloženo s obje noge na zemlji, razdragana, nasmijana i opuštena, baš kao što je bila, na veliku žalost njezinih protivnica,  na tatamiju dvorane u Finskoj na najvećoj svjetskoj pozornici gdje i iskusnijim rutinerima koljena znaju zaklecati, no ne i rođenoj prvakinji Evi.

Maloj-velikoj svjetskoj prvakinji došli su čestitati i župan Igor Andrović i gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić. Ispred Zajednice športskih udruga Evi je na ovom fantastičnom uspjehu čestitao i tajnik Željko Stipanić. Usprkos mladosti Eva je i na tom polju pokazala zavidnu dozu zrelosti spremno podijelivši sa svima koji su joj prišli čestitati svoju pobjedničku priču iz finskog Tamperea.

A cijela svečanost završila je večerom na kojoj se na samom početku svim gostima i prijateljima prvenstveno na dolasku i velikoj podršci zahvalio Evin otac i trener Stjepan Gal. Bila je to i prigoda da u nekoliko rečenica prepriča kako je to u Finskoj izgledalo iz njegovog ”kuta”. A izgledalo je dosta porazno po Evine inače renomirane protivnice, a kojima niti sudački ”poguranac” nije bio od velike pomoći. Hrvatska je u takvom društvu svjetskih velesila i dalje mala država kojoj u takvom odnosu snaga ne preostaje ništa drugo nego biti duplo jača od svojih sportskih protivnika kako bi se izbjegle sve moguće komplikacije i mutne radnje u često nekim sivim ne baš sportskim zonama. A upravo je takva Eva Gal. I sada je za ovo natjecanje trenirala četiri (!?) puta dnevno. Da, dnevno, ne tjedno, dobro ste pročitali. Zna itekako dobro trener Gal kako zaobići sve te moguće neželjene prepreke na putu do trona, radom i samo duboko posvećenim radom. I zato je Eva sretno i hladnokrvno odskakutala u svoj ugao nakon što je majstorski u finalu plasirala udarac iz čistog automatizma kojeg joj je donio taj veliki rad i marljivi trening. A kad je Eva u takvoj formi i raspoloženju tu onda drugoj strani ne pomažu ni spomenute sudačke ”kuhinje”. I ”kuharima” i  protivnicama ne preostaje ništa drugo nego čestitati sjajnoj mladoj nepobjedivoj svjetskoj prvakinji iz Slatine – Evi Gal.

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button