DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

MK Zvijeri i Općina Čađavica darivali povodom Uskrsa

Kada treba razveseliti one najmlađe i uljepšati im blagdan Uskrsa, ništa nije teško. Tako već osmu godinu Moto klub “Zvijeri” iz Čađavice u suradnji s Općinom Čađavica uveseljava one najmlađe, ali i najpotrebitije.

Okupljanje čađavačkih bajkera počelo je danas (subota) u 12 sati ispred zgrade općine Čađavica gdje imaju i svoj prostor za okupljanje.

Originalna ideja da napune malu prikolicu sa slamom i nakrcaju je poklonima za najmlađe, te da se jedan od njih kostimira u zeca bila je pravo osvježenje u ovom oblačnom danu.

Točno u 13 sati obukli su opremu, stavili kacige i vesela povorka je krenula čađavačkom cestom i okolnim selima. Zvuk motora i sirena izmamio je mnoge stanovnike ovog područja da izađu pred svoje kuće i mahnu ovoj povorci.

– Na području Općine Čađavica, što podrazumijeva i okolna sela, ima obitelji slabijeg imovinskog stanja i upravo tu djecu se trudimo razveseliti. Dostavljamo im uskrsne poklone pred kućni prag i u tome je također čar ovog događaja. Kad zasviraju sirene i djeca vide da su bajkeri dovezli uskrsnog zeca baš pred njihovu kuću i da još dobiju i poklon, njihovoj sreći nema kraja – rekao je predsjednik MK “Zvijeri” Hrvoje Herbaj.

Bajkeri su danas posjetili 10 obitelji s područja Općine Čađavica i razveselili 15 mališana. Njihov poklon će obogatiti njihovo uskrsno gnijezdo, ali iznenađenje da su mu dovezli uskrsnog zeca i da su pred njihovom kućom brujali motori samo za njih ostat će jedna od najljepših dječjih uspomena.

(nm/Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button