NASLOVNICAOPĆINE

Mještani skupljaju priloge za operaciju Antonija Dupana

TS FIJAKER I BOSS BAND HUMANITARNO

U mjesnom domu u Sopju sinoć je održana humanitarna zabava na kojoj su nastupili Boss Band i tamburaški sastav Fijaker, a na kojoj su se skupljali prilozi za troškove skupe operacije Antonija Dupana (25) iz Josipova.

Riječ je o mladiću koji je teško stradao prije dvije godine, kad je nesretnim slučajem preko njegova tijela prešao kotač viljuškara. Liječnici su mu uspjeli spasiti život, ali očekuje se da će njegovo zdravstveno stanje značajno poboljšati operacija u Italiji, na koju putuje sljedećeg tjedna.

Humanitarni koncert i zabavu pod nazivom Pjesmom za Antonija organizirali su Udruga žena Josipovo i KUD Podravac Sopje, uz pokroviteljstvo Općine Sopje.

Antonio čuva svoje trenutačno zdravstveno stanje prije puta u Italiju pa nije bio na zabavi, ali svoju zahvalnost došli su iskazati njegovi roditelji Anica i Tihomir Dupan. Prema njihovim riječima, u nesretnom padu njihova sina pod radni stroj nastale su višestruke ozljede, zdrobljena mu je zdjelica, nastali su i drugi prijelomi i poremećen je rad velikog broja vitalnih organa.

– Prošle godine Antonio je osam puta bio podvrgnut različitim operacijama i liječnici u Zagrebu napravili su sve što su mogli. Antonio sada hoda, ali ima probleme s mjehurom i prostatom jer su svi organi bili razdvojeni, kažu roditelji.

Oni ne znaju što će točno raditi talijanski liječnici, ali nadaju se da će njihov Antonio poslije operacije i sedmodnevnog boravka u talijanskoj bolnici imati značajno kvalitetniji život. Cijenu će saznati naknadno, a raduje ih što će dio troškova namiriti HZZO.  Oni, međutim, moraju osigurati pratnju i smještaj prevoditelja.

Predsjednica Udruge žena Josipovo Marija Čupar izrazila je zadovoljstvo što žene mogu pomoći njihovu mladom sumještaninu, vršnjaku njihove djece. Prihvatile su prijedlog KUD-a Podravac iz Sopja da zajednički organiziraju zabavu i sretni su što je ona uspjela, jer odazvao se doista veliki broj mještana. Marija Čupar i predsjednik KUD-a Podravac Domagoj Androš zahvalili su se svima koji su pomogli organizirati taj humanitarni događaj, kao i svima koji su došli pomoći i pružiti podršku obitelji Dupan, a osobito glazbenim sastavima Boss Band i TS Fijaker što su se odazvali pozivu i svojim nastupom sudjelovali u toj humanitarnoj akciji.
(Tekst: Petar Žarković/Foto: Robert Turkalj)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button