DOGAĐANJANASLOVNICA

Mještani Radosavaca s veseljem dočekali završetak radova u sklopu projekta „Rekonstrukcija društvenog doma u Radosavcima“

Nakon dobivanja uporabne dozvole koja je postala pravomoćna 2. studenog ove godine, prošlog je tjedna upriličen sastanak na kojemu su se našli predstavnici Grada Slatine; voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine Vesna Klement i viši savjetnik za prostorno uređenje i graditeljstvo Boris Presečan, s predstavnicom izvođača radova, glavnom inženjerkom Građevnog obrta Bilić Željkom Rušanac i glavnim nadzornim inženjerom iz tvrtke Bombus Matejom Peretinom koji je zadužen za Stručni nadzor, kako bi se u sklopu projekta „Rekonstrukcija društvenog doma u Radosavcima“ obavila primopredaja radova.
Tom je prigodom utvrđeno da su radovi izvedeni u ugovorenom roku i u skladu s glavnim projektom koji je izradila tvrtka Arhis d.o.o. Slatina, te su provedena sva potrebna kontrolna ispitivanja

Tim su povodom gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić sa suradnicima obišli društveni dom u Radosavcima čija je rekonstrukcija bila ukupne vrijednosti 827.839,91 kuna.

Radovi su obuhvaćali ugradnju toplinski izolirane fasade, zamjenu vanjske stolarije, izolaciju stropa prema negrijanom prostoru, spuštanje stropova, elektroinstalacije, vodovodne instalacije i odvodnju, instalacije grijanja, uređenje sanitarnog čvora, postavljanje podova u svim prostorijama, te uređenje okoliša.

Gradonačelnik Ostrošić izrazio je zadovoljstvo izgledom i funkcionalnošću novouređenog doma u Radosavcima koji je prema izrazima mještana ispunio njihova očekivanja, a u ime svih mještana zahvalu mu je uputio Zoran Rabić.

– Mještani su iz jednog neuporabljivog prostora dobili uređeni dom od 139 m2 u sklopu kojih im je na raspolaganju velika dvorana s pozornicom, ured s čajnom kuhinjom, sanitarni čvor i spremište što će vjerujem na radost svih omogućiti ponovna okupljanja i razne društvene aktivnosti.
Na žalost situacija s koronavirusom ponovno stopira brojne planirane aktivnosti, stoga su mještani završetak radova obilježili jednim skromnim okupljanjem, – rekao je gradonačelnik Ostrošić istaknuvši kako će Grad Slatina učiniti sve napore kako bi se ovaj društveni dom u narednih nekoliko godina i opremio na pravi način.

 

Društveni dom u Radosavcima prije i poslije rekonstrukcije                                                                                                                                Podsjetimo, projekt je financiran iz Programa ruralnog razvoja RH, za provedbu operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, koji se provodi putem Lokalne razvojne strategije LAG-a Marinianis, unutar Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“.

Ugovorom o financiranju, zaključenim 15. svibnja 2020. godine između Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Grada Slatine, osigurana su sredstva potpore u iznosu od 727.285,94 kn, a udio u potpori iznosi: 90 % EU i 10 % RH.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

                                                                                                                                  

„Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj:
     Europa ulaže u ruralna područja“

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot