DOGAĐANJANASLOVNICA

Mjesni odbori s područja Grada Slatine pozvani su da do 31. siječnja dostave konačni prijedlog malih komunalnih akcija za 2020.

Svaki mjesni odbor i u 2020. godini na raspolaganju će imati 20.000 kuna za male komunalne akcije.


Ukupno 450.000 kuna – iznos je to kojim će se iz proračuna Grada Slatine i u 2020. godini financirati projekti malih komunalnih aktivnosti na području mjesnih odbora. U sklopu projekta Participativnog budžetiranja građana, kojim Grad Slatina želi uključiti što veći broj građana u kreiranje proračuna i rad mjesnih odbora, predstavnicima mjesnih odbora jučer su na sastanku održanom u Hrvatskom domu u Slatini prezentirani dostavljeni projekti malih komunalnih aktivnosti.

Na početku sastanka nazočne je pozdravila zamjenica slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić koja im je ukratko obrazložila projekt Participativnog budžetiranja s kojim ih je kroz prezentaciju detaljnije upoznao viši stručni suradnik za komunalnu infrastrukturu Bruno Kufner, te obrazložio koji se prijedlozi, pristigli iz pojedinih mjesnih odbora, mogu provesti kroz ovaj projekt, a koji ne i zbog kojih razloga.

Male komunalne akcije uglavnom obuhvaćaju gradnju, uređivanje i održavanje manjih objekata komunalne infrastrukture i manjih javnih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programima.

Nakon prezentacije i kraće rasprave o predloženim malim komunalnim akcijama gdje je na pojedina pitanja obrazloženje dao pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok, predsjednici mjesnih odbora su pozvani da do 31. siječnja s članovima svojih mjesnih odbora ukoliko još nisu dostave konačni prijedlog malih komunalnih akcija, odnosno dopune s kompletnim informacijama i ponudama u sklopu kojega će svaki mjesni odbor na raspolaganju imati 20 000 kuna, kako bi se u konačnici male komunalne aktivnosti za 21 mjesni odbor mogle uvrstiti u proračun Grada Slatine za 2020. godinu.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button