DOGAĐANJANASLOVNICAUncategorized

Mjesni odbor Bakić uz potporu Grada Slatine nastavlja s uređenjem groblja

Danas su zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i privremeni pročelnici, Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić i Stručne službe Krunoslav Šarabok posjetili slatinsko prigradsko naselje Bakić gdje su ih dočekali članovi Mjesnog odbora Bakić na čelu s predsjednikom Ivicom Pavinom.

Tom su prigodom obišli mrtvačnicu na Mjesnom groblju u Bakiću koju je Mjesni odbor Bakić uz financijsku potporu Grada Slatine opremio s 30 novih stolica.

– Ovo je samo nastavak dosadašnje izuzetne suradnje. Mjesni odbor uz podršku Grada Slatine i gradskih službi, gdje posebno ističem tvrtku Slatina kom, zaista je napravio velike korake na sanaciji i opremanju bakićke mrtvačnice, ali isto tako i na uređenju nekoliko lokacija koje su se iz divljih odlagališta otpada pretvorile u prekrasne zelene oaze na dobrobit svih mještana Bakića.

Ovo opremanje mrtvačnice gdje su stare dotrajale stolice i neudobne drvene klupe zamijenjene novim stolicama jedan je dobar primjer da se vodi briga o potrebama mještana u prigradskim naseljima, osobito starijima.
Posebno me veseli što je naša mrtvačnica sada adekvatno opremljena te će starije gospođe imati jedan ugodan prostor u kojemu će obavljati molitvu kada netko od mještana premine, a kakav je običaj u sklopu posljednjeg ispraćaja, – istaknuo je Pavin te se uz zahvalu Gradu Slatini što prati potrebe MO Bakić, ujedno zahvalio i svim svojim mještanima i članovima bakićkih udruga koji se redovito odazivaju na radne akcije i druge aktivnosti, te su vrijedni dionici njihove zajednice. 

Zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić također je naglasio izvrsnu suradnju između Grada Slatine i MO Bakić koja je iznjedrila niz zajedničkih projekata i aktivnosti te je u proteklih nekoliko godina sama vizura Bakića promijenjena na bolje.

– Drago mi je što smo ostvarili odličnu suradnju gdje je od presudne važnosti intenzivna uključenost samih mještana, članova Mjesnog odbora i udruga koji žele pomoći da njihovo naselje bude još ljepše i pristupačnije mjesto za život.

Grad Slatina u suradnji s tvrtkom Slatina kom d.o.o. kontinuirano ulaže u sva groblja na slatinskom području pa tako i u bakićko u sklopu kojega je mrtvačnica nakon prošlogodišnje sanacije i svih ostalih dosadašnjih ulaganja, kompletno uređena. No tu nije kraj budući da je u planu nastavak radova na uređenju parkirališta iza mrtvačnice, a u što skorije vrijeme započet će radovi na izgradnji centralne staze unutar bakićkog groblja.
Gledamo da svi mjesni odbori budu zastupljeni tako da su osim na bakićkom,  radovi na uređenju groblja već započeli u Gornjem Miholjcu, a na red će uskoro doći i ona u Sladojevcima i Kozicama, – istaknuo je Nikolić zahvalivši se još jednom predsjedniku Pavinu i svim članovima Mjesnog odbora Bakić s kojima će se suradnja nastaviti i dalje.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

PRIJE

POSLIJE

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button