NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

„Mjesec našeg filma“ tijekom svibnja i u Kinu Slatina

Mjesec svibanj, u kojem projektom H15 – 15 godina u našem filmu Hrvatski audiovizualni centar obilježava 15 godina djelovanja, bit će proglašen Mjesecom našeg filma. Naime, od 1. do 31. svibnja u čak 56 gradova i 72 kina diljem Hrvatske bit će prikazano 60 domaćih filmova realiziranih u proteklih 15 godina, a to putem više od 480 projekcija!

Mjesec našeg filma zamišljen je kao program koji za cilj ima publiku provesti kroz domaću kinematografiju u proteklih 15 godina podsjećajući na neke od najuspješnijih i omiljenih filmova uz koje su odrastali, razvijali se, educirali, rasli, mijenjali se. Pogledom unatrag organizatori nastoje podsjetiti na uspjehe hrvatskog filma i audiovizualne produkcije u proteklom razdoblju i proslaviti ih te tako ujedno motivirati na praćenje publike hrvatskog filma i u budućnosti. Program u sklopu Mjeseca našeg filma održavat će se u kinima u sklopu Kino mreže, nezavisnim kinima te u CineStar kinima diljem Hrvatske.

U projekt se uključilo i Pučko otvoreno učilište Slatina tako da će svi zainteresirani tijekom svibnja u Kinu Slatina petkom moći pogledati sljedeće domaće filmove:

SONJA I BIK

NE GLEDAJ MI U PIJAT

BIJELE VRANE I ANKA

ZVIR, BUFFET ŽELJEZARA, PORVENIR, DUM SPIRO SPERO

Vidimo se u Kinu Slatina!

Popis kina i gradova koji sudjeluju u projektu, raspored svih projekcija te informacije o svim filmovima iz programa od 1. svibnja možete pronaći na službenim stranicama www.havc.hr, ili na sljedećem linku https://havc.hr/h15.

(mf/Izvor: POU Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button