NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Mjesec hrvatske knjige – Knjižnici u pohode stižu školarci

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2019, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina jučer su posjetili učenici od 1. do 4. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca, Područne škole Donji Meljani u pratnji učiteljica Martine Grgurić i Mirjane Prlić.

Mjesec hrvatske knjige ove godine se odvija na temu „U ritmu čitanja“, a učenici su za ovu prigodu pripremili uglazbljene pjesme: „Mi smo djeca vesela“, „Sunce sija“ i „Ja imade jedno tele“, koje su izveli odjeveni u tradicionalno narodno ruho, stručno izrađeno uz veliki trud i zalaganje učiteljica, roditelja, uz stručne savjete  etnologa, a uz potporu projekta Slagalica.
Tako je ritam čitanja i ritam odrastanja učenika popratila zvonka i vesela pjesma kojom su izrazili ljubav prema svojoj lokalnoj zajednici u kojoj žele ostati jer im je ovdje lijepo živjeti.
U bogatom fondu Gradske knjižnice pregršt je knjiga na različite teme, a tijekom ovog susreta razgovaralo se o različitostima budućih interesa gdje su djeca izrazila želje čime se žele baviti kada odrastu i upravo će im ta različitost obilježiti ritam odrastanja.
(Mihaela Feldi, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org