DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Miša Nicinger i Tomislava Medvedović pobjednici svojih kategorija Iločkog polumaratona 2020.

Visoka temperatura, prekrasan krajolik i odlična organizacija udruge Run4Fun iz Osijeka  bila su glavna obilježja Iločkog polumaratona 2020., krajnje iscrpljujuće cestovne utrke s ovećom visinskom razlikom  na kojoj je u nedjelju trčalo više od 300 trkača iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.  Iločki polumaraton uključivao je tri utrke, onu glavnu po kojoj i nosi ime na 21.kilometar, onu za građanstvo na tri puta kraćoj dionici više prilagođenoj rekreativcima i onima ljubiteljima nešto bržeg tempa te dječju utrku.  Medalje su se pak dijelile za sve dobne skupine, a čak dvije takve, i to one najsjajnije – zlatne, završile su u Slatini.

Silne pretrčane kilometre posljednjih godina na praktički svim vrstama utrka tako je u Iloku svojim prvim zlatom u karijeri naplatio Miša Nicinger član sve popularnijih Šapica, osvjedočeni ljubitelj prirode i itekako aktivni trkač rekreativac koji je do prvog mjesta u Iloku došao na užarenoj ”paklenoj”dionici polumaratona  u kategoriji M-55 iliti natjecatelja starijih od 55 godina. Miša je 21 kilometar pretrčao u vremenu 1:57:15 koje ga je u konkurenciji 179 trkača svrstalo na sveukupno 61.mjesto. Uspjeh je tim veći što je stigao niti nakon nepunih 48 sati poslije užasno teškog Baranja trail-a. Pobjednik utrke Milan Mitrović član AK Mladost iz Užica utrku je istrčao u vremenu 1:17:06 dok je u konkurenciji žena slavila Tunde Szabo (1:27:50) predstavnica mađarskog kluba PVSK.

U utrci za građanstvo na 7 kilometara do zlata za prvo mjesto u kategoriji Ž-45 došla je Tomislava Medvedović  (34:07) iskusna slatinska dugoprugašica  i dugogodišnja trenerica pri AK Slatina. Ciljnu ravninu te utrke prošlo je točno 139 trkača i trkačica, a Tomislava je u tom zajedničkom plasmanu svih kategorija završila na visokom 29.mjestu, gledajući samo konkurenciju žena na još višem četvrtom, samo stepenicu udaljena od još jednog postolja i još jedne medalje.

Istu utrku trčao je još jedan Slatinčanin, Zlatko Hmelik (45:18) plasiravši se na 102.mjesto ukupnog poretka. U kategoriji M-50 Zlatko je završio na visokom 4.mjestu. Apsolutni pobjednik te utrke bio je Mlađen Samardžić (21:27) iz Bosne i Hercegovine ostavivši iza sebe na drugom mjestu nešto malo više  od minute aktualnog pobjednika slatinskog Popišanac trail-a Matiju Crnkovića. U ženskoj konkurenciji utrke za građanstvo slavila je Helena Gleđa iz Zagreba u vremenu 28:38.

dj

Foto: planinarimo info


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button