CORONAVIRUS INFONASLOVNICAŽUPANIJA

Miroslav Venus: Cijepite se „danas“ kako bi na jesen bili zaštićeni

Govoreći na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, dr. Miroslav Venus, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, kazao je kako je na području naše županije, do 7. srpnja, prvom dozom cijepljeno ukupno 41,7 posto odraslog stanovništva.

– Prema tom podatku, nalazimo se na 14. mjestu u Republici Hrvatskoj – naglasio je Venus.

Drugu dozu primilo je 32,7, a potpuno je procijepljeno 33,2 posto odraslog stanovništva VPŽ.

– Mi i danas kontinuirano cijepimo. Pozivam sve one koji još to nisu učinili, da se cijepe „danas“ kako bi na jesen bili zaštićeni – podcrtao je Venus.

Raspored cijepljenja u srpnju možete vidjeti OVDJE. Inače, u zadnjem tjednu srpnja, te u prvom tjednu kolovoza, COVID-bus će ponovno obići 57 naselja diljem Virovitičko-podravske županije, u kojima se, u „prvom naletu“, isključivo Pfizer cjepivom, procijepilo 1.248 osoba. Najvećim dijelom su cijepljene osobe prvom dozom, a oni će drugu dozu primiti krajem srpnja i početkom kolovoza.

– Uz COVID-bus, cijepili smo stanovnike naše županije u ruralnim sredinama, došavši im na „kućni prag“. Zahvalni smo svima onima koji su se cijepili, jer na taj način, čuvaju i svoje i zdravlje svojih bližnjih, te ostalih sugrađana – zaključio je između ostalog dr. Miroslav Venus koji je vijećnicima Županijske skupštine podijelio maske s natpisom „Cijepi se – misli na druge“.
(www.vpz.hr/Foto: Ilustracija, Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button