NASLOVNICAUDRUGE

Mirku Rončeviću novi mandat predsjednika LAG-a Marinianis

Na redovnoj Izbornoj Skupštini LAG-a Marinianis za predsjednika ponovno izabran načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, dok su za zamjenike predsjednika također ostali gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

Skupština je potvrdila članove upravnog i nadzornog odbora uz male korekcije prethodnog saziva.

Upravni odbor LAG-a Marinianis donio je Odluke o odabiru 5 projekata prijavljenih na 2. LAG natječaju za TO 3.1.1. “Poboljšanje društvene infrastrukture i proširenje lokalnih temeljnih usluga”, a koji je sukladan TO 7.4.1. “Programa ruralnog razvoja”.

Ukupna vrijednost potpora koju će LAG Marinianis plasirati kroz ovaj natječaj je 2,6 milijuna kuna sa svrhom poboljšanja životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinosa atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti, te poticanjem rasta i društveno-ekonomske održivosti.

Projekti će se provoditi na području 4 jedinica lokalne samouprave na području LAG-a Marinianis, a odnose se na građenje i rekonstrukcije društvenih domova, izgradnju dječjih igrališta, te uređenja groblja. (izvor: LAG Marinianis)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button