NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo javni poziv za prikupljanje ponuda za davanje u zakup šumskog zemljišta u vlasništvu RH

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je 7. prosinca 2018. javni poziv za prikupljanje ponuda za davanje u zakup šumskog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske.
Pozivom je obuhvaćen 4.271 hektar koji će se moći koristiti za pašarenje, a 0,2051 hektar namijenjen je za postavljanja pomičnih naprava, reklamnih panoa, štandova, montažno-demontažnih tendi te privremenih kioska i drugih građevina gotove konstrukcije, građevinske površine do 15 m2.

Za svaku točku s popisa šumskog zemljišta iz javnog poziva podnosi se zasebna prijava po načelu jedna (1) točka iz popisa jedna (1) prijava (omotnica). Prijava za više točaka iz popisa u jednoj omotnici smatrat će se nevažećom.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objave javnog poziva, te se podnosi na obrascima koji će se objaviti na mrežnim stranicama Ministarstva.

Da bi olakšalo podnošenje prijave i smanjilo administrativne zahtjeva spram poljoprivrednika, Ministarstvo poljoprivrede pripremilo je obrasce prijave i programa korištenja šumskog zemljišta, te predvidjelo mogućnost dostave preslika službenih isprava, sve kako bi se našim poljoprivrednicima koji se bave stočarskom proizvodnjom dodatno olakšalo sudjelovanje u postupku zakupa državnog šumskog zemljišta.

Dodatne informacije uz objavljeni javni poziv moguće je dobiti u Ministarstvu poljoprivrede, Uprava šumarstva, lovstva i drvne industrije, Planinska 2a, Zagreb dostavom upita na e-poštu: sumarstvo@mps.hr.

Od rujna ove godine raspisali smo više ovakvih poziva jer želimo riješiti problem nastao prije nekoliko godina kada su te površine upisivane u ARKOD bez valjane pravne osnove. Ovim pozivom u raspolaganje stavljamo 4.271 hektar šumskog zemljišta, a prednost ima lokalno stanovništvo, dosadašnji zakupnici i mladi stočari. Zemljišta su idealna za pašarenje i pomoći će našim stočarima da dođu do toliko potrebne zemlje i da njome raspolažu sukladno ugovoru o zakupu.– izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić.

Detalji u prilogu.

02-260 Raspisan javni poziv za prikupljanje ponuda za davanje u zakup šumskog zemljišta u vlasništvu RH

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button